توسعه لنز دوربین فوق باریک با الهام از چشم نوعی انگل زنبور


نمونه آفرینش و نقد تکامل

گوشه گوشه ی طبیعت سرشار از پدیده هایی است که با اندکی تامل در آن ها ما را به سوی خالقی حکیم ، دانا و بی نیاز رهنمون می کند.

به راستی که  تمامی موجودات،  با نظم خاص خود و برحسب نیازهایشان، آفرینشی شکوهمندانه داشته و  مطالعه ی طبیعت کتابی بزرگ در راه خداشناسی است که به ما نشان می دهد که جهان اتفاقی و بی هدف آفریده نشده و تک تک اجزای آن با نظمی حکیمانه با هم در ارتباط هستند.

در مطلب پیش رو دانشمندان توانسته اند با الهام از چشم نوعی انگل زنبور (توجه کنید: نه خود زنبور بلکه انگلی که روی بدن زنبور زندگی می کند!) دوربینی خاص  ابداع کنند. 


طبیعت همواره منبع الهام بخش بسیار خوبی برای اختراعات بشر بوده و بسیاری از فناوری هایی که به صورت روزمره با آنها سر و کار داریم از طبیعت الگوبرداری شده اند. در یکی از تازه ترین برداشت ها از طبیعت نیز گروهی از محققان کره ای با الهام از چشم نوعی انگل زنبور، لنز دوربین ویژه ای ساخته اند که بسیار باریک تر از نمونه های موجود در بازار است.

Xenos peckii نام انگلی است که به عنوان الگوی پروژه، مورد مطالعه قرار گرفته. این حشره کوچک بخش قابل توجهی از زندگی خود را در بدن نوعی زنبور بی عسل می گذراند؛ اما نکته قابل توجه پژوهشگران انستیتو علم و فناوری کره، ساختار منحصر به فرد چشم این موجود است که کپی برداری از آن امکان توسعه موبایل ها و دوربین های باریک تر را فراهم خواهد کرد.


نمونه آفرینش و نقد تکامل


حاصل کار پژوهشگران کره ای دوربینی با ضخامت 1.4 میلیمتر و قطر دهانه 3.4 میلیمتر است که به جای یک لنز واحد، از آرایه ای از ریزمنشورهایی تشکیل شده که هرکدام روی یک میکرولنز مجزا قرار گرفته اند.

هر واحد ثبت تصویر شامل یک ریزمنشور، یک میکرولنز و یک حسگر اختصاصی است

در این ساختار لنز دوربین، هر واحد دریافت نور ریزمنشور/میکرولنز به یک سنسور CMOS اختصاصی متصل شده و تصویر ورودی را به این حسگر منتقل می کند. در ضمن تمام واحدهای ثبت تصویر توسط ماده مخصوص جاذب نور از یکدیگر جدا شده اند تا از ورود نور کانال های مجاور به یکدیگر پیشگیری شده و اختلالی در تصویر نهایی ایجاد نشود.


نمونه آفرینش و نقد تکامل

هر منشور یا لنز بخشی از تصویر سوژه را از دید متفاوتی ثبت می کند. این بخش ها به صورت دیجیتالی با هم ترکیب می شوند تا یک تصویر عریض با رزولوشن بالا از کل سوژه را شکل دهند.

در نهایت هر واحد شامل ریزمنشور، میکرولنز و سنسور CMOS بخش کوچکی از تصویر کلی را به ثبت می رساند که این تصاویر کوچک به صورت دیجیتالی با یکدیگر ترکیب شده و یک عکس عریض با رزولوشن بالا را تشکیل می دهند.

این نخستین باری است که یک لنز دوربین با کپی برداری از چشم حشرات و استفاده از سنسورهای CMOS متداول توسعه پیدا می کند و در آینده با ارائه نسخه کاربردی، امکان مقایسه آن با دوربین های موجود فراهم خواهد شد.

 


ترجمه شده در: https://digiato.com/

منبع اصلی: New Atlas





برچسب ها : نقد فرضیه تکامل  , نقد نظریه تکامل  , الهام دوربین از طبیعت  , آفرینش هدفمند  , خلقت چشم مرکب  , Xenos peckii  ,